Vi minns 00-talets sista timmar

Publicerat den 7 January 2010 under Nyheter av David Hylander. 2 kommentarer.

Dogge uppträder på Novells och Nollnolltalet.se:s fest på nyårsafton. Foto: Pär Kjellén.

Redaktören har tagit en veckas semester, men nu händer det lite grejer igen på Nollnolltalet.se. Närmaste veckan eller två publicerar vi lite reaktioner på listan, fördjupar oss en aning i vad folk röstade på och varför, och gör över lag vad som faller oss in. Inga låtar kvar att avslöja, men det finns ju en massa andra grejer som man kan roa sig med när man har en blogg om 00-talets bästa musik. Även på 10-talet.

Först och främst: nyårsfesten var som sagt strålande trevlig, och den finns fint dokumenterad av Pär Kjellén och Johannes Helje som hade med sig varsin kamera. Pär har tagit bilden här ovan. Hans bildserie från festen finns här. Johannes bilder finns här.

Pär filmade också när Elias & The Wizzkids avslöjade vilken låt som fann Nollnolltalet.se:s omröstning. Deras live-cover:

YouTube Preview Image

Härom dagen fick vi frågan på Twitter: »Börjar ni på ny lista nu eller?« Det gör vi nog inte, och det ska vi nog vara glada för allihop. Listor blir lätt lite tjatiga i längden. Däremot kommer vi som ligger bakom Nollnolltalet.se − från idé, över utförande till alla vassa och välskrivna texter som blev slutresultatet − förstås att göra en massa andra roliga grejer framöver. Vi har pratat om att listan ska bli bok. Vi har pratat om nya bloggar med annan inriktning.

Framför allt finns Musikmagasinet Novell. Samma människor som har jobbat bakom kulisserna med Nollnolltalet.se jobbar också med den. Om du inte har läst Novell och undrar vad det är för en slags tidning kan du ju börja med att läsa vad Fredrik Strage och Ronnie Sandahl tycker om det senaste numret.

Annars: hej då 00-talet. Nollnolltalet håller vi liv i ett tag till.

Nyårsfirande på Södra Teatern i Stockholm. Foto: Johannes Helje.


2 kommentarer på “Vi minns 00-talets sista timmar”

  1. 1 Den 8 January 2010, 11:52 skrev Novell:

    [...] “Heartbeats” framröstat som årtiondets bästa låt. Det här tillkännagavs på vår nyårsfest på Södra Teatern som vi i redaktionen fortfarande pratar om som den bästa festen vi någonsin [...]

  2. 2 Den 8 January 2010, 12:06 skrev Civilisationens tunna fernissa:

    Civilisationens tunna fernissa.

    Kommentera.

Presenteras av musikmagasinet Novell