56. The Thrills, »Big Sur«

Publicerat den 6 November 2009 under Listan av Alice Eggers. 1 kommentar.

56. The Thrills, »Big Sur«
(singel & albumspår, So Much For The City, 2003)

Omslaget till The Thrills "So Much For The City" som "Big Sur" är hämtad ifrån.2003. Tävlingens uppgift var att skriva om en fobi. Jag skrev om klättring, skräcken när man plötsligt står inför en gärdesgård och folk hurtigt klamrar, klänger, välter över och jag istället går hem. Om det var det eller en slump vet jag inte men jag vann i alla fall The Thrills skiva So Much For The City från tidningen Chili.

2003 är på ett sätt bara häromdagen, men det är bara delvis sant. Det var en period jag minns som skakig för popmusiken. När jag plötsligt såg mig omkring på popklubben och insåg att vi skulle dansa till »Barbie Girl« och »Mr Vain« och det gjorde mig bedrövad. En gång i tiden hade jag hittat mina vänner tjurandes i hörnen på discona, samförståndet i att vi valde bort det där. Kanske är jag liberalare idag, men det har aldrig handlat om en positionering för mig, bara om att veta vad jag älskar.

2003 dök Thrills upp, en sommar när jag satt hemma i Malmö som nybliven valpägare, lycklig men isolerad, och bara ville lyssna på den rena popmusiken. Jag höll brandtal för Popsicle och undrade vad det var för fel på en bra melodi plötsligt, tillät mig själv att vara onyanserat konservativ. »Big Sur« trillade ner i mitt knä som ett exempel på hur det också kan vara: enkelt, vackert, självklart. Beach Boys-körerna, Baby baby please don’t go.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

2003 hette folk Conor när de sjöng om kärleken, för kärleken. Jag ville slippa det moderna, jag ville lyckas ha en kärlek som var ren och snäll, jag ville låtsas att jag inte var trasig. Thrills sjöng om The Monkees och hur nobody’s listening now och i det fanns en fejk-nostalgi jag fortfarande kan bli nostalgisk över. Hade jag varit modigare hade det här blivit ett brev till den som fick mig att tro på framtiden och på att det fanns en plats för mig i den. Nu nöjer jag mig med att be: Just tell me that you’ll dance to the end.

Alice Eggers är kulturjournalist och sitter i Musikmagasinet Novells redaktion. Hon har tidigare skrivit om Marit Bergmans »This Is The Year« och Wilcos »Jesus, Etc.« på Nollnolltalet.se.

Lyssna också på:

The Thrills, »Don’t Steal Our Sun« (singel & albumspår, So Much For The City, 2003)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

The Shortwave Set, »Is It Any Wonder?« (singel & albumspår, The Debt Collection, 2005)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Gorky’s Zygotic Mynci, »Hodgeston’s Hallelujah« (albumspår, How I Long To Feel That Summer In My Heart, 2001)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Lyssna på Nollnolltalet.se-listan på Spotify! Den finns både med Lyssna också-låtar, och utan.

Etiketter: , ,

1 kommentar på “56. The Thrills, »Big Sur«”

  1. 1 Den 17 December 2009, 09:01 skrev 15. Sade, »By Your Side« – Nollnolltalet.se:

    [...] 56. The Thrills, »Big Sur« [...]

    Kommentera.

Presenteras av musikmagasinet Novell